مراحل طلاق ایرانیان خارج از کشور
طلاق یکی از مراحل دشوار و پیچیده در زندگی هر فرد است. و مخصوصا برای ایرانیان مقیم خارج از کشور که با قوانین و مقررات متفاوتی روبرو هستند، میتواند سختتر هم باشد. در ایران، طلاق به شکل توافقی یا یک طرفه انجام میشود. در صورت طلاق توافقی، زوجین میتوانند با توافق یکدیگر و امضای یک توافقنامه و ثبت آن در مراجع رسمی، زندگی مشترک خود را به پایان برسانند. و در صورت طلاق یک طرفه، یکی از زوجین باید دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد.
اما برای ایرانیان مقیم خارج از کشور، مراحل طلاق کمی متفاوت است. این مقاله توسط وکیل پایه یک دادگستری در کرج صادق عطاالهی، متخصص وکیل طلاق در کرج تهیه شده است و در این مقاله، به بررسی این موضوع میپردازیم و میبینیم که طلاق در خارج از کشور شامل چه اقدامانی میشود. و اینکه برای انجام آن چه مدارکی لازم است و یک وکیل طلاق باتجربه چطور میتواند در انجام این کار به ما کمک کند. تا انتها با ما همراه باشید.
طبق مادهی ۶ قانون مدنی، افرادی که تابعیت ایران دارند در هر جای دنیا که باشند باید مطابق با قوانین ایران عمل کنند و طلاقهم از این قاعده مستثنی نیست. در این بخش بررسی میکنیم که زوجین در صورت تصمیم به طلاق به صورت توافقی یا یکطرفه در خارج از کشور باید چه مراحلی را پشت سر بگذارند.
چند سالی است که سامانهی میخک به آدرس mikhak.mfa.gov.ir به منظور تسهیل و تسریع ارائهی خدمات کنسولی به ایرانیان خارج از کشور طراحی شده است و افراد باید قبل از هر اقدامی برای ثبت دادخواست و اخذ وکیل در این سامانه ثبت نام کنند. و پس از آن طبق مراحلی که در ادامه توضیح میدهیم اقدامات لازم را انجام دهند.
مراحل طلاق توافقی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور:
برای طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور، زوجین باید اقدامات زیر را انجام دهند:
- ابتدا باید به سایت میخک مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
- هر دو نفر باید به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند و وکالتنامهای تنظیم کنند که به موجب آن، یکی از زوجین یا وکیل آنها در ایران میتواند برای آنها اقدام به طلاق کند.
- وکیل در ایران با مراجعه به دادگاه خانواده، دادخواست طلاق توافقی را تنظیم میکند.
- دادگاه خانواده پس از بررسی مدارک و استماع اظهارات زوجین، حکم طلاق توافقی را صادر میکند.
زوجین میتوانند پس از تایید حکم طلاق توافقی توسط وزارت امور خارجه ایران، به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند و گواهی طلاق توافقی را دریافت کنند. اگر نیازمند اطلاعات دقیق تری در این نوع طلاق هستید، مقاله «« طلاق توافقی چیست؟ »» که قبلا منتشر کردیم را مطالعه کنید.
مراحل طلاق یک طرفه برای ایرانیان خارج از کشور:
اگر یکی از زوجین قصد جدایی داشته باشد و برای طلاق یک طرفه اقدام کند با توجه به شرایط پرونده و اینکه طلاق از طرف مرد است یا زن، ممکن است که روند انجام طلاق متفاوت باشد. ولی مراحل آن به طور کلی به ترتیب زیر است:
- مثل طلاق توافقی ابتدا باید به سامانهی میخک مراجعه و درخواست خود را ثبت کرد.
- زوج یا زوجهای که قصد طلاق دارد، باید به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کند و دادخواست طلاق یکطرفه را تنظیم کند.
- دادگاه خانواده پس از بررسی مدارک و استماع اظهارات زوجین، حکم طلاق یکطرفه را صادر میکند.
- حکم طلاق یکطرفه باید به تایید مراکز زیر نظر وزارت امور خارجه ایران برسد.
- زوجین میتوانند پس از تایید حکم طلاق به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند و گواهی طلاق یکطرفه را دریافت کنند.
….:::: صفر تا ۱۰۰ قانون مهریه در خارج از کشور ::::….
مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق ایرانیان در خارج از کشور
مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق در خارج از کشور با توجه به توافقی یا یکطرفه بودن طلاق ممکن است متفاوت باشد. شما پس از انجام کارهای طلاق و برای ثبت آن در نمایندگی جمهوری اسلامی در کشورهای خارجی باید مدارکی که در این بخش عنوان میکنیم ارائه دهید.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی در خارج از کشور:
- حکم طلاق صادره در دادگاه کشور مربوطه
- حکم طلاق شرعی که توسط افراد دارای صلاحیت جاری شده باشد
- قبض هزینههای پرداختی
- مدارک مربوط به اقامت
- شناسنامهی دو طرف
- ۴ قطعه عکس از هر نفر
مدارک مورد نیاز برای طلاق یک طرفه در خارج از کشور:
- فرم درخواست رسمی طلاق
- اصل شناسنامه
- فتوکپی کارت ملی
- اصل و کپی طلاقنامه صادره از مراکز مورد تایید جمهوری اسلامی
- اصل و کپی طلاقنامه صادره از دادگاه به همراه ترجمهی آن
- چهار قطعه عکس جدید
- اصل و کپی مدارک اقامتی
- اصل و کپی سند ازدواج
- رسید هزینههای پرداختی
…:::: حتما مطالعه کنید : شرایط طلاق توافقی و مهریه ::::…
وظیفهی وکیل در طلاق ایرانیان خارج از کشور
ثبت طلاق خارج از کشور در ایران برای ایرانیان، امری پیچیده و زمانبر است و حضور وکیل میتواند بسیار مفید و کمککننده باشد. چرا که هم فرآیند طلاق را تسهیل میکند و هم از حقوق موکل به بهترین شکل دفاع میکند. وکیل متخصص طلاق میتواند روند انجام و ثبت شدن طلاق را به سریعترین شکل ممکن پیش برده و شما را از حضور برای انجام کارهای حقوقی مربوطه بی نیاز کند. در ادامه برخی از مهمترین وظایف وکیل برای طلاق ایرانیان خارج از کشور را مرور میکنیم:
-
مشاوره حقوقی:
وکیل به زوجین مشاوره حقوقی میدهد و در مورد حقوق و تعهدات قانونی آنها در طلاق توضیح میدهد. این مشاوره میتواند به زوجین کمک کند تا در مورد طلاق تصمیمات درست و قانونی بگیرند.
-
تهیه وکالتنامه:
در صورتی که یکی از زوجین مقیم ایران نباشد، باید به وکیل در ایران وکالت دهد تا مراحل طلاق را برای او انجام دهد. وکیل وکالتنامه را تنظیم میکند و آن را در سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت زوجین ثبت میکند.
-
تنظیم و ارائهی دادخواست طلاق:
وکیل دادخواست طلاق را به دادگاه صالح در کشور محل اقامت زوجین ارائه میدهد. دادگاه صالح معمولاً دادگاه محل اقامت زوجین است، اما در برخی موارد ممکن است دادگاه محل اقامت یکی از زوجین یا دادگاه محل وقوع طلاق، مرجع رسیدگی صالح باشد.
-
پیگیری روند پرونده:
وکیل روند رسیدگی به پرونده را پیگیری میکند و در جلسات دادگاه حضور مییابد. وکیل همچنین به زوجین در مورد مراحل مختلف به زوجین اطلاعرسانی میکند.
-
تنظیم توافقنامه طلاق:
در صورتی که زوجین بر سر مسائل مربوط به طلاق توافق داشته باشند، وکیل توافقنامه طلاق را تنظیم میکند. این توافقنامه شامل موضوعاتی مانند مهریه، حضانت فرزند، نفقه و … است.
-
ثبت طلاق در کشور محل اقامت زوجین:
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، وکیل طلاق را در کشور محل اقامت زوجین ثبت میکند.
-
ثبت طلاق در ایران:
از آنجایی که اتباع ایرانی زیر نظر قانون ایران هستند باید حکم طلاق خود را در ایرانهم به ثبت برسانند که وکیل قادر به انجام این کار میباشد.
علاوه بر وظایف ذکر شده، وکیل میتواند در سایر امور مربوط به طلاق در خارج از کشور نیز به زوجین کمک کند. این امور شامل موارد زیر است:
- تماس با سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت
- ترجمهی اسناد و مدارک توسط مترجم رسمی
- ارتباط با مراجع قانونی کشور محل اقامت زوجین
در مجموع، حضور وکیل در پروندههای مربوط به طلاق خارج از کشور، امری ضروری است چون شما علاوه بر آشنایی با حقوق خود و قوانین ایران، باید با قوانین مربوط به کشور محل اقامتهم آشنایی داشته باشید و بتوانید با مراجع ایرانی و خارجی ارتباط درستی بگیرید. و این کار ممکن است که برای یک شهروند عادی سخت و پیچیده باشد. ولی وکیل به راحتی و بدون حضور شما میتواند اقدامات لازم را برایتان انجام دهد.
…::: حتما مطالعه کنید: طلاق غیابی خارج از کشور [شرایط، مراحل + مدارک]:::…
جمعبندی
طلاق به خودی خود امری سخت و چالشبرانگیز است. و اگر قرار باشد که خارج از کشور انجام شود سختترهم میشود. این مساله به خاطر تفاوتهای فرهنگی و قانونی با کشور خارجی میتواند پیامدهای مختلفی برای زوجین و فرزندان آنها داشته باشد. به همین دلیل لازم است که قبل از انجام هر اقدامی در راستای این موضوع حتما از تصمیم خود مطمئن شوید و با وکیل متخصص طلاق مشورت کنید تا با حقوق و مسئولیتهای خود تا حد ممکن آشنا شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.