برای درخواست طلاق کجا باید رفت؟
آیا میدانید برای درخواست طلاق کجا باید رفت و چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید؟ یا اینکه رسیدگی به درخواست طلاق چقدر زمان میبرد؟ و آیا از هزینهی ثبت طلاق آگاه هستید؟ اینها سوالاتی هستند که ممکن است برای هر زوجی که قصد جدایی دارد به وجود آید. ما در این مقاله سعی میکنیم ابهامات موجود در این زمینه را تا حد ممکن برطرف کنیم. همانطور که میدانید طلاق انواع مختلف دارد و روند انجام طلاق برای همه یکسان نیست. از این رو برای پاسخ به سوالات بالا ابتدا باید ببینیم طلاق به چه شکلی انجام میشود. اگر میخواهید با مکان مراجعه، مدت زمان و میزان هزینه برای طلاق در ایران آشنا شوید خواندن این مطلب به شما پیشنهاد میشود. این مقاله توسط وکیل پایه یک دادگستری در کرج، با تخصص وکیل طلاق در کرج صادق عطااللهی گردآوری شده است. تا پایان با ما همراه باشید.
برای درخواست طلاق کجا برم؟
این احتمالا اولین سوالی است که هنگام تصمیم به جدایی برای زوجین پیش میآید. امروزه شرایط طلاق در ایران کمی با گذشته متفاوت است و زوجهایی که قصد طلاق گرفتن دارند قبل از دادگاه خانواده باید مراحلی را پشت سر بگذارند. اولین مرحله از طلاق شرکت در جلسات مشاورهی خانواده است. برای این کار ابتدا زوجین به سایت تصمیم مراجعه و به صورت آنلاین نوبت مشاوره دریافت میکنند. پس از دریافت نوبت، زمان و مکان جلسات مشاوره مشخص میشود و هر دو نفر باید در آنها حضور پیداکنند. این جلسات به این منظور شکل میگیرند که زن و مرد قبل از جدایی رسمی، مشکلات خود را مطرح کنند و اطمینان حاصل کنند که دیگر نمیتوانند به زندگی مشترک ادامه دهند. گاهی اوقات ممکن است با بررسی دوباره و کمک مشاور، مشکلات حل شده و طرح دعوی منتفی شود. در غیر این صورت پس از اتمام جلسات مشاوره گواهی عدم انصراف از طلاق صادر میشود. پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و برای دریافت نوبت دادگاه خانواده اقدام کنند. روند کار به این صورت است که دفتر خدمات قضایی دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارجاع میدهد و دادگاه پس از بررسی شرایط نوبت تعیین میکند.
یکی دیگر از مراحل قبل از دادگاه، تعیین وضعیت بارداری زوجه میباشد. یعنی زن باید با آزمایشات پزشکی و دریافت نتایج آن مشخص کند که باردار نیست و یا اینکه نزدیکی صورت گرفته یا نه.
در مرحلهی بعد ، زوجین باید به دادگاه مورد نظر مراجعه کرده و در آنجا شرایط درخواست طلاق بررسی میشود. دادگاه در این مرحله با بررسی شرایط و مدارک تصمیم میگیرد که آیا شرایط طلاق مهیاست یا خیر. اگر دادگاه رای طلاق را صادر کند، گواهی عدم سازش صادر میشود یعنی اینکه رای دادگاه و حکم طلاق قطعیست.
پس از صدور رای دادگاه مرحلهی آخر فرا میرسد و آن ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق است. زوجین موظف هستند که پس از صدور رای دادگاه، به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه کرده و طلاق را در آنجا ثبت کنند.
پس از انجام این مرحله طلاق به صورت رسمی در میآید و عقد نکاح فسخ میشود.
برای طلاق کجا باید رفت؟
- جلسات مشاوره پس از ثبت نام در سامانه طلاق
- دفاتر خدمات قضایی برای دریافت نوبت دادگاه
- دادگاه خانواده
- دفاتر رسمی طلاق
…:::: حتما مطالعه کنید : مدارک لازم برای درخواست طلاق برای سال ۱۴۰۲ چیست؟ ::::….
هزینه ثبت طلاق چقدر است؟
هدف این مطلب پاسخ دادن به رایجترین سوالاتی است که زوجهای درگیر طلاق با آنها روبرو هستند. و سوال بعدی که احتمالا قبل از هر اقدامی به وجود میآید این است که طلاق چقدر هزینه دارد؟ در این بخش به این موضوع میپردازیم.
نکتهی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که پروندههای طلاق متفاوت هستند و انجام مراحل قانونی طلاق میتواند در موارد مختلف، متفاوت باشد. پس بدون دانستن جزئیات، نمیتوان به طور قطع گفت که چقدر باید برای طلاق هزینه کنید. ولی هزینههایی وجود دارند که میان تمام انواع طلاق مشترک هستند و باید پرداخت شوند. مثلا هزینهی ثبت طلاق در دفترخانهی رسمی. سازمان ثبت اسناد نرخ های زیر را برای ثبت اسناد مربوط به طلاق اعلام کرده است. لازم به ذکر است که این مبالغ مربوط به سال ۱۴۰۱ میباشند و نرخهای جدید به زودی اعلام میشوند.
نرخ ثبت انواع اسناد مربوط به طلاق :
- ثبت واقعه طلاق رجعی ۱۰۵۵۵۳۷۰ ریال
- ثبت واقعه طلاق بائن ۱۰۵۵۵۳۷۰ ریال
- صورت جلسه طلاق رجعی ۳۱۶۶۶۱۱ ریال
- صدور اجرائیه ۳۱۶۶۶۱۱ ریال
- صدور اخطاریه و اطلاع نامه ۸۴۴۴۳۰ ریال
- تهیه رونوشت از ثبت واقعه ازدواج و طلاق ۱۰۵۵۵۳۷ ریال
- ثبت رجوع و رجوع به ما بذل و بذل مدت و فسخ نکاح ۲۱۱۱۰۷۴ ریال
- ابطال سند ازدواج و طلاق طبق حکم مرجع قضایی ۱۰۵۵۵۳۷ ریال
- تنظیم و صدور هر برگ قبض ۴۲۲۲۱ ریال
- برابر اصل کردن اسناد ۵۰۰۰۰۰ ریال
- ثبت اقرار به وصول یا بذل مهریه ۱۵۰۰۰۰۰ ریال
مسئولیت پرداخت هزینههای مربوط به طلاق بسته به شرایط متفاوت است. ولی معمولا اگر طلاق از طرف مرد انجام شود پرداخت هزینه با او خواهد بود و همین شرایط برای زنهم صدق میکند. و در صورتی که طلاق توافقی باشد، پرداخت هزینه ها یا به شکل نصف نصف انجام میشود و یا طبق توافق طرفین.
یکی دیگر از هزینههای طلاق، مربوط به وکالت میشود. اگر طرفین وکیل اختیار کنند باید هزینهی آن را در نظر بگیرند. و این مورد کاملا به وکیل و طرفین بستگی دارد. یعنی زن و مرد با وکیل بر سر دستمزد انجام مراحل کار توافق میکنند. و نمیتوان نرخ مشخصی را برای آن در نظر گرفت.
…:::: حتما مطالعه کنید : سریع ترین راه طلاق چیست؟ ::::….
ثبت طلاق در شناسنامه چقدر زمان میبرد؟
سوال رایج دیگری که در مورد طلاق وجود دارد این است که ثبت طلاق در شناسنامه چه مقدار زمان میبرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این مورد کاملا به شرایط طلاق و جزئیات آن بستگی دارد. در طلاق توافقی به خاطر وجود تفاهم در مورد جدایی روند انجام طلاق و ثبت آن در شناسنامه سریعتر است. ولی اگر طلاق به شکل توافقی نباشد یکی از مسائل مهم ، میزان مشارکت طرفین است. برای اطلاعات دقیق تر از مدت زمان روند طلاق توافقی، پیشنهاد میکنیم مقاله «« طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟ »» را حتما مطالعه کنید.
همانطور که گفته شد شرکت در جلسات مشاوره اجباریست و زوجین باید قبل از هر اقدامی حداقل ۶ جلسه مشاوره پشت سر بگذارند. این مرحله بسته به زمان نوبت و میزان مشارکت دو طرف میتواند تا چند هفته به طول بینجامد. به شما پیشنهاد میکنیم مقاله >> دادگاه طلاق چند جلسه است؟ << حتما بخوانید.
پس از شرکت در جلسات مشاوره و دریافت گواهی مربوطه، نوبت به ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی است و در صورت تکمیل بودن مدارک، دادخواست به دادگاه مربوطه ارجاع داده میشود و دادگاه برای زوجین نوبت تعیین میکند. اینکه دادگاه نوبت را برای چه زمانی معین کند بستگی به شرایط دادگاه دارد و به طور قطع نمیتوان گفت که زوجین برای حضور در دادگاه چقدر باید صبر کنند. این زمان میتواند ند روز تا چند هفته باشد.
پس از نوبتدهی دادگاه و حضور در دادگاه نوبت به بررسی پرونده میرسد. دادگاه اسناد و مدارک و دادخواست را بررسی کرده و رای خود را اعلام میکند. در مورد این مرحلههم نمی توان زمان مشخصی تعیین کرد. مشخص است که اگر طلاق به شکل توافقی باشد این مرحله پیچیدگی خاصی نخواهد داشت و دادگاه به راحتی حکم طلاق را صادر میکند. اما اگر طلاق از طرف یکی از زوجین باشد مسائل زیادی باید مورد بررسی قرار گیرند از جمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … پس نمیتوان به طور قطعی در مورد مقدار زمان روند دادگاه نظر داد. به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله قوانین طلاق و مهریه در ایران که تازه آپدیت شده است، را برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
بعد از صدور رای دادگاه زوجین تا سه ماه فرصت دارند که رای دادگاه را همراه با مدارک به دفترخانهی رسمی برده و طلاق را در آنجا ثبت کنند. لازم به ذکر است که این مرحله اجباریست و عدم انجام آن مجازات به همراه خواهد داشت.
همانطور که خواندیم نمیتوان به طور دقیق گفت که طلاق چقدر طول میکشد ولی به طور کلی فرایند طلاق میتواند حداقل سه ماه به طول بینجامد.
…:::: حتما مطالعه کنید : طلاق چیست؟ ::::….
وکیل متخصص طلاق، زمان انجام طلاق را کاهش میدهد.
شاید مهمترین نکته در تعیین زمان احتمالی روند طلاق، وکیل باشد. برای همین پیشنهاد میکنیم حتما مراحل طلاق را زیر نظر وکیل متخصص طلاق انجام دهید چرا که وکیل باتجربه به علت درک کامل قانون و آگاهی از مراحل کار میتواند زمان ثبت طلاق در شناسنامه را به طور چشمگیری کاهش دهد. دیگر مزیت داشتن وکیل این است که میتوانید امور را به او سپرده و خیلی از مراحل را بدون حضور خودتان دنبال کنید.
…:::: حتما مطالعه کنید : لیست دفاتر ازدواج و طلاق در کرج ::::….
جمع بندی
همانطور که میدانیم طلاق مسالهی پیچیدهای میباشد. روند ثبت طلاق در شناسنامه میتواند بسیار فرسایشی و خسته کننده باشد و روبرو شدن با بندهای قانونی و روند دادگاه و دیگر امور مربوط به طلاق اصلا خوشایند نیست. به همین خاطر بهتر است که قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص طلاق مشورت کنید.
اگر به دنبال وکیل طلاق در کرج هستید با وکیل صادق عطااللهی تماس بگیرید.