مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
طلاق توافقی بدون وکیل قابل انجام است و در واقع این روش راحتترین و سریعترین راه طلاق است. به همین دلیل خیلی از زوجهایی که قصد جدایی دارند ترجیح میدهند به این شکل طلاق بگیرند. یعنی از قبل بر سر مسائل مالی و حقوقی با یکدیگر توافق کرده و سپس برای انجام مراحل قانونی اقدام میکنند. در ادامه مراحل طلاق توافقی بدون وکیل را باهم بررسی میکنیم. همراه ما باشید. البته همانطور که در مقالهی « طلاق توافقی چیست؟ و شرایط آن » در مورد مزایای حضور وکیل در طلاق توافقی صحبت کردیم، حضور وکیل طلاق باتجربه همیشه به تسریع انجام امور کمک میکند و باعث میشود بسیاری از کارهای طلاق، بدون حضور شما انجام شود. در این مطلب قصد داریم در مورد مراحل طلاق توافقی بدون وکیل صحبت کنیم. پس اگر میخواهید بدانید بدون وکیل، چه مراحلی باید در طلاق توافقی طی شود با ما همراه باشید.
این مطلب توسط تیم وکیل پایه یک دادگستری در کرج با تخصص وکیل طلاق در کرج، صادق عطااللهی تهیه شده است.
صفر تا ۱۰۰ مراحل طلاق توافقی بدون وکیل عبارتند از:
طلاق توافقی بدون وکیل یک راه حل برای زوجهایی است که میخواهند بدون حضور وکیل از یکدیگر جدا شوند. در این روش، زن و مرد میتوانند مراحل لازم برای جدایی را به شکلی صلحآمیز طی کنند. با طلاق توافقی، زن و مرد میتوانند اموال، مهریه و نفقه، حضانت فرزندان و دیگر تعهدات خود را به صورت مشترک تنظیم کنند. پیشنهاد میکنیم حتما مقاله «« طلاق توافقی و مهریه »» را که قبلا منتشر کردیم را مطالعه کنید.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل شامل تنظیم توافقنامه، ثبت توافقنامه در دفاتر قضایی، مشاوره حقوقی، تعیین وضعیت بارداری، و مراجعه به دادگاه برای دریافت گواهی عدم سازش میشود. در ادامه به توضیح مراحل طلاق توافقی بدون وکیل میپردازیم ولی لازم است که بدانید با حضور وکیل بسیاری از این مراحل را میتوانید به شکل غیر حضوری انجام دهید، اما در نظر بگیرید نقش وکیل در طلاق توافقی بسیار مهم است.
-
ثبت در سامانهی تصمیم
برای طلاق توافقی بدون وکیل، اولین گام ثبت در سامانهی تصمیم است. در این مرحله، زوجین به سامانه اینترنتی طلاق مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت میکنند.
-
شرکت در جلسات مشاوره و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق
بعد از ثبت در سامانه، زوجین باید در جلسات مشاوره شرکت کنند. این جلسات در مراکز مشاوره برگزار میشوند و در طول آن مشاوران اطمینان حاصل میکنند که هیچ راهی برای ادامهی زندگی مشترک وجود ندارد. آنها میخواهند مطمئن شوند که ادامهی زندگی به نفع دو طرف نیست و این کار را با تستهای روانشناسی مختلف و بحث و گفتگو دربارهی مشکلات انجام میدهند. هدف از این مرحله این است که مشخص شود مشاوره و جلسات بیشتر به بهبود رابطه کمک نمیکند و جدایی تنها راه حل ممکن است. پس از حداقل ۵ جلسه مشاوره، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر میشود.
…::: لیست دفاتر ازدواج و طلاق در کرج [آدرس+ نقشه+ شماره تماس]:::…
-
ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین میتوانند دادخواست طلاق خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند. این فرآیند نیز بدون نیاز به وکیل انجام میشود و زوجین میتوانند مشخصات و جزئیات مربوط به درخواست طلاق خود را مستقیما ثبت کنند.
-
مراجعه به دادگاه مربوطه و ثبت توافقات
بعد از ثبت دادخواست، زوجین باید به دادگاه مربوطه مراجعه کنند. در این مرحله، طرفین در جلسات دادگاه موارد مختلف را بررسی کرده و توافقات خود را ثبت کنند. این توافقات شامل تقسیم اموال، مهریه و نفقه، حضانت فرزندان و سایر حقوق مادی و معنوی میباشد.
-
تعیین وضعیت زوجه از نظر بارداری
وضعیت زوجه از نظر بارداری باید مشخص شود و نتایج پزشکی آن به دادگاه ارائه شود. در این مرحله یا با مراجعه به آزمایشگاه مشخص میشود که زن باردار نیست و یا اینکه دو طرف از وجود جنین آگاهی دارند و این موضوع در توافقات ذکر و در گواهی عدم سازش ثبت میشود.
-
مراجعه به دادگاه و دریافت گواهی عدم سازش
پس از تعیین وضعیت بارداری و توافقات نهایی، زوجین باید به دادگاه مربوطه مراجعه کنند و گواهی عدم سازش را دریافت کنند. این گواهی نشان میدهد که دادگاه طلاق توافقی را تایید کرده و آن را معتبر میداند.
-
جاری نمودن صیغهی طلاق در دفاتر طلاق
پس از دریافت گواهی عدم سازش، صیغهی طلاق در دفاتر طلاق جاری میشود. برای این کار زوجین تا سه ماه پس از دریافت گواهی از دادگاه فرصت دارند.
…:::: حتما مطالعه کنید : برای درخواست طلاق کجا باید رفت؟ ::::…
مراحل طلاق توافقی از طرف زن
گفتیم که طلاق توافقی یکی از روشهای قانونی و معمول در طلاق است که زوجین به طور مشترک تصمیم میگیرند به رابطهی زناشویی خود پایان دهند. در این نوع طلاق، ممکن است زن مبادرت به جدایی کند و به دلایل مختلفی از جمله عدم سازگاری همسر، عدم رضایت از رابطهی زناشویی و یا وجود مشکلات جدی در زندگی خانوادگی، تصمیم به جدا شدن بگیرد. یعنی ممکن است زن از شرایط زندگی مشترک ناراضی باشد ولی نخواهد وارد جنگ و جدلهای قانونی شود و سعی میکند همسر خود را راضی به طلاق کند. در این صورت زوجه علاوه بر مراحل قانونی طلاق توافقی که در بالا توضیح داده شد باید مراحل زیر را سپری کند:
-
تصمیمگیری:
در این مرحله زن به دلایل مختلف تصمیم به جدا شدن میگیرد. این شاید مهمترین مرحله از مراحل طلاق توافقی از طرف زن میباشد. چرا که باید مطمئن شود که قطع رابطه برای آیندهی او بهتر از ادامهی شرایط فعلیست و پیش بینی این موضوع اصلا کار سادهای نیست.
-
اطلاعرسانی به همسر:
زن باید بعد از تصمیمگیری اطلاعات لازم را به همسر خود منتقل کند و دربارهی تمایل خود به جدا شدن صحبت کند.
-
مذاکره:
بعد از تصمیمگیری و صحبت در مورد طلاق توافقی، زن باید بر سر مسائلی مانند تقسیم داراییها، نگهداری از فرزندان، مهریه و نفقه و سایر حقوق خود در روابط زناشویی با همسر خود مذاکره کند.
-
تنظیم توافقنامه:
پس از رسیدن به توافق در مورد حقوق مادی و معنوی، زوجین باید یک قرارداد طلاق، تهیه و امضا کنند. این قرارداد حاوی تمام جزئیات توافق شده میباشد.
-
مراحل قانونی:
پس از تهیه و امضای قرارداد طلاق، زوجین باید مراحل قانونی طلاق توافقی را که در قسمت قبل توضیح داده شد، شروع کنند.
لازم به ذکر است قبل از تصمیم گیری در مورد طلاق توافقی، زن میتواند با مشاوره با وکیل متخصص طلاق، از حقوق مادی و معنوی خود آگاه شده و در مورد آیندهی خود تصمیم بهتری بگیرد.
…:::: حتما مطالعه کنید : ۰ تا ۱۰۰ مدارک لازم برای درخواست طلاق ::::…
مراحل طلاق توافقی از طرف مرد
مراحل طلاق توافقی از طرف مرد، تفاوتی با طلاق توافقی از طرف زن ندارد. مرد هم مانند زن باید ابتدا تصمیم بگیرد و آن را با همسر خود در میان بگذارد. سپس پای مذاکره روی حقوق مادی و معنوی بنشیند و با همسر خود توافقنامه تنظیم کند و سپس مراحل قانونی آن را شروع کند. و همانطور که میدانیم مراحل قانونی در طلاق توافقی برای زن و مرد تفاوتی ندارد و به یک شکل انجام میشود.
اما در این بخش به برخی کارهایی اشاره میکنیم که مرد میتواند انجام دهد تا طلاق توافقی راحتتر انجام شود.
-
تهیه اسناد و مستندات:
مرد میتواند با جمعاوری اسناد و مستندات مربوط به داراییها، اموال، سوابق کاری ، درآمد و سایر موارد مرتبط کمک کند تا مسائل مربوط به تقسیم داراییها و تعهدات مالی سریعتر انجام شود.
-
تامین مالی:
مرد باید بررسی کند که آیا برای تأمین هزینههای مربوط به طلاق و تعهدات مالی پس از طلاق، توانایی کافی دارد یا خیر. این موضوع شامل تأمین هزینههای دادگاه، هزینههای سایر مراحل قضایی و هزینههایی که بر اساس توافقنامه بر عهدهی مرد است، میشود.
-
تامین نیازهای عاطفی همسر:
در این فرایند، زنها معمولا دچار چالشهای احساسی زیادی میشوند. بهتر است که مرد به نگرانیها و احساسات او گوش دهد. این کارکمک میکند تا همسر شما احساس احترام بیشتری داشته باشد و همکاری بیشتری در مذاکرات انجام دهد.
-
تفکر مسئولانه:
طلاق توافقی نیازمند تصمیمات و توافق مشترک است. اما در این مرحله، مرد باید مسئولیت خود را درک کرده و نقش اجرایی امور را بیشتر برعهده بگیرد. همینطور از مسئولیت خود در قبال حقوق همسر خود آگاه باشد و در طول فرایند جدایی و بعد از آن، آنها را رعایت کند.
…:::: حتما مطالعه کنید : سریع ترین راه طلاق چیست؟ ::::…
جمع بندی
در این مطلب ما به مراحل طلاق توافقی بدون وکیل پرداختیم و طلاق توافقی از طرف زن و مرد را بررسی کردیم. همانطور که گفته شد طلاق توافقی بدون وکیل امکانپذیر است ولی داشتن وکیل طلاق باتجربه به شما کمک میکند تا حد زیادی در زمان و انرژی خود صرفهجویی کنید. چون وکیل باتجربه میتواند با دانش خود نسبت به مسائل حقوقی بهترین تصمیمات را برای شما بگیرد. همینطور میتواند بسیاری از مراحل را بدون نیاز به حضور شما انجام دهد. پس حتما مشاوره با وکیل طلاق را در نظر داشته باشید.
در انتها به شما پیشنهاد میکنیم مقاله «« طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟ »» را برای اطلاع از مدت زمان پروسه طلاق توافقی، مطالعه کنید.